Idrottare festar med stil


Det lönar sig till slut, förhoppningsvis.


Game over

Fraktur i båtbenet (scaphoideum), så illa är det.. Sprickan var nästan genom hela benet.. Nu ska jag gå med det här gipset i 6 veckor sen blir det återbesök på närakuten där jag ska röntgas igen. Har benet läkt OK så ska jag antingen få slippa fortsatt gips eller ha gips upp till 6 veckor till. Om benet INTE läkt bra så blir det till att boka operation för att operera ut benet o sätta in ett konstgjort för att jag ska kunna använda handen något sånär bra. Jag kommer dock ha problem med att röra handleden vilket som under resten av mitt liv.
Den här infon hjälper mig att ta beslutet att jag ska sluta spela fotboll, om inte för alltid så i alla fall inte med killar från och med nu. Jag orkar inte med det här mer.
Nu ska jag gå och bli vänsterhänt. Adjöss.

Tröttsamt

Spelar fotboll häruppe igen, än så länge är det bara i en turnering dock men det hindrar inte mig från att landa fel.. Jag skadade handleden igen, denna gången var det dock dags för höger hand.
I februari-mars tidigare i år spelade jag fotboll med ett gäng killar och jag skadade handleden när jag stod i mål. Jag stack till närakuten följande dag för att kolla så allt stod rätt till med tanke på den mängd smärta som jag upplevde och väl där fick jag träffa en sjuksyster som kollade så att det inte var något fånigt. Hon skickade mig sedan till en annan syrra, ngn timme senare that is, som tyckte att det såg bra ut. "Det är nog bara en stukning." Men jag hade ont och fick en remiss till röntgen på akademiska sjukhuset här i Uppsala vilket ledde till vetskapen om att jag fått en spricka i strålbenet. Gips i 4-6 veckor.
- Det var det första misstaget jag fått erfara på Närakuten här i Uppsala, det andra skedde ikväll.
Jag stack till närakuten 1-2 timmar efter att skadan inträffat och fick sitta i kö för att komma till den första syrran. Efter en timme upptäckte dom mig där jag satt ihopkrupen med min smärta och frågade mig vad det var för typ av skada. Dom tog in mig på ett rum o kollade på handleden - "du får en tid hos ortopeden här imorgon bitti vid 10 och tills dess får du en linda om handleden.. skulle vi skicka dig till ortopeden på ackademiska nu skulle du troligen få sitta där hela natten ändå... Domnar fingrarna så blablabla.."  Så jag fick min linda och min tid och drog hem.
När jag sen sitter här hemma så börjar fingrarna domna bort och jag får panik för jag kan för allt i värden inte komma ihåg vad dom sa att jag skulle göra vid den här händelsen. Så efter ett telefonsamtal till vårdrådgivningen och ett av dom många taxibolagen så kom jag till akuten på ackademiska och fick där reda på att det inte var ngn fara - dom på Närakuten hade bara LINDAT LINDAN FÖR HÅRT!
Det är här mitt förstånd brister - ska inte det folket klara av att linda en jävla linda?! Tack vare bristen på kunskap på den där avdelningen så fick jag pröjsa 140 spänn för taxiresa och en jävla massa tid samt känna på en massa ångestkänslor!
Jag säger då det.. Dra direkt till sjukhuset om du skadar dig, vårdcentral/närakut är för bövelen inget att lägga tid, pengar eller förtroende på.

Fotbollsskada


My own Mr.Handsome


RSS 2.0