Grattis på dagarna mamsen! <3

.
En blomma till din födelsedag.
.
.
En blomma för mors dag.
.
Jag saknar dig, ses snart.
Puss

29.5

Mindre än en vecka kvar nu. Problem kvarstår, likaså seminarium och PM. Ett pool/grill-party väntar den kommande veckan, frågan är om man vågar hoppas på fint väder. Hela dagen har det regnat. Visserligen ska det enligt SMHI bli fint väder i morgon men går mot sämre under veckan.. <suck>
Neutralt, med lutning åt dåligt. Tråkigt, tomt, stressigt, fullspäckat. Gå en runda?
Spenderar större delen av den tid jag är i lägenheten i min säng, den åker ju snart. Lite tradigt att ännu en så bra sak ska försvinna från mitt liv.
Mama always said "Life is like a box of chocolate, you'll never know what you'll get" - Forrest Gump på 4an. Är det femtielfte gången dom visar den?
slut på svammel och klagande. blir tom och förvirrad.

Klurande

Jag behöver en mänsklig vägg att bolla mot. Någon som kan ge råd och sin syn på problemet.
En lista med för- och nackdelar hjälper mig inte just nu. Visserligen får den upp mina ögon för mina alternativ men den gör mig inte klokare.. (hittade i skrivande stund en skalbagge i min säng :C)
Jag behöver någon som inte påverkas av problemet, någon som inte är involverad, så att råden och synpunkterna blir så neutrala som möjligt. - Kommer det gå?
Jag blir less på sådana här situationer, klarar inte av dem överhuvudtaget. Jag blir arg, ledsen, förvirrad, irriterad.. till slut även tom. Jag behöver hjälp och jag skäms inte över att be om den. Jag skäms inte över att jag inte kan hantera mina pengar.
.
För övrigt så bokade jag igår resan hem till Skåne, den 7e juni landar resväskan(/orna) innanför dörren igen. Det känns skönt att ha något att längta till, bortom det sista köttandet i skolan, bortom ett möbeltomt rum. För vet ni vad, på måndag (troligen) kommer tjejen som bodde här innan mig tillbaka och hämtar sängen och hyllan i rummet. Varför? - För att jag inte ville betala 3000 spänn för en hylla hon borrat hål i för sladdar samt kapat ben på och en säng som jag inte vet vad hon gjort i.
I en vecka kommer jag alltså ligga på en madrass på golvet, eller på soffan i köket. Trevligt, trevligt..
Nu ska jag fortsätta plugga så jag kan sticka och träna senare.
Puz hun.

Kyssebä'


nUUb

Igår åkte jag longboard för första gången i mitt liv.
Under gymnasiet fick jag ett ryck att jag skulle lära mig skate:a, jag köpte en bräda och åkte av och an i kanske 3 månader sen blev det vinter och jag la av. Gust fick brädan i julklapp nu i vintras och kapitlet slutade.
Igår drog Björn med mig till Mormorsbacken i Örebro och medan jag posade med hans skateboard åkte han longboard. Inte förrän vi skulle hem vågade jag på mig långbrädan.
Först satte jag mig ner o åkte ner för backen. Med hjälp av handskarna och mina fräna höftmoves kunde jag svänga - jäkelen vad kul det var!
Kom fram till att jag inte klarar av att sparka på den mjuka brädan så jag ställde mig bara på den och höll i Björn medan han cyklade vid min sida. Jag kände mig awesome. - Är det här en början på ett nytt kapitel?
..Vi får väl vänta och se. Jag kanske är grym efter sommaren.. -damdamdAAAAAAAm-
Puz hun.

Köttning

13/5 - cyklade 30 min/1 mil + lite styrketräning
14/5 - gick på stan hela dan + fotbollsmatch på kvällen
15/5 - cyklade 15-20 min + lite styrketräning
16/5 - vila
17/5 - sprang 6 km + lite styrketräning
18/5 - sprang 6 km + lite styrketräning
19/5 - sprang 6 km + lite styrketräning
20/5 - gick ungefär 3 km o sprang ungefär 6 km + lite styrketräning
Imorgon blir det sista praktikdagen, en fin sådan då vi ska vara ute större delen. Efteråt sticker jag till Örebro för att träffa Nallen. Alltså blir morgondagen en form av vilodag, troligen lördagen och söndagen likaså.
Har tagit tag i träningen nu och ersätter sötsaker med frukt/frukt och yoghurt. Det är otroligt skönt!
För övrigt är klockan 20.25 och det är fortfarande 23 grader ute. Jag gillar det.
Puz hun.

Körsbärsträd från Skåne


Från start till slut

.
Original
.
.
Till ökade kontraster och mättade färger.
.
.
Ökade Ljusheten och Mättnaden och ändrade Nyansen.
.
.
Cropade, ökade Kontrasten och mörkade Mellantonerna.
.
.
Infogade Text och minskade Opaciteten.

11.5

Det enda som lyser upp mitt rum är datorn och tv:n. På tv:n visas VM i ishockey och det är Sverige som möter Frankrike. I skrivande stund är det 3 minuter in i period 3 och det står 3-0 till Sverige. Det känns som om jag kan stänga av nu och ta tag i pluggandet inför morgondagens samtalsexamination. Snart så..
Mitt i rummet står min gröna, stora, resväska och påminner dom morgondagens mål. Home sweet home. Jag ska 17:53 ta tåget från Uppsala och börja min resa ner hem till Skåne. Det ska bli så otroligt skönt att höra skånska igen, träffa mina vänner o min familj och få spela match igen(!). Det ska bli skönt att kunna tänka på annat än skola, matlagning och tvätt. Det ska bli skönt att kunna njuta av fritiden utan ångestkänslor.
På söndag ska jag sätta mig på flyget hem, ensam. Vi får se hur det går..
Puz hun.

Små tips vid redigering

.
Original
.
.
Man kan göra rätt stora förändringar mha PS. När jag sitter vid min bärbara använder jag mig av PS elements 8 och vid min stationära PS CS3.
Mha efterbelysning har jag fått Björns plåtning av mig att se ut o vara i 3D. Jag förstärkte även färgerna så att bilden skulle bli lite mer livfull, både huden, blommorna och örhängena. När det gäller örhängen likt dessa kan det visa sig bättre att göra Högdagrar ljusare istället för Mellantoner.
Har du ett öga för detaljer så kan du även se att jag försökt mig på att ta bort blomman som finns på min vänstra arm. Jag tyckte nämligen den såg ut att vara inklippt. Det är en anledning till att jag skulle vilja ha PS CS5, man ska nämligen kunna radera saker i bilden utan att det syns. Om du inte förstår vad jag menar eller vill se fina exempel på hur det går till kan du kolla >här<.
.
.
Mha kloningsverktyget fixade jag så att det blev mer jämnt med blommor på vardera sida om mig.
Vanligtvis är bilderna upp emot 4300x2800 pixlar, jämförelsevis 36,3x24 cm stora, det kan medverka till att verktygen tar längre tid på sig att verka eftersom de är så stora. Solklart leder det till att det tar lite längre tid att redigera bilden så har du bilder att redigera men lite med tid så råder jag dig till att göra dem mindre till storleken. Inte cropa, då går du miste om delar av bilden, utan förminska den. Det gör du enkelt genom att gå in på bildens storlek, kryssar för "Bibehåll proportioner" och ändrar siffrorna efter egen smak.
Sen kan jag råda dig till att sluta spara bilderna i JPEG eftersom det formatet har förmågan att försämra bilderna, till upplösning osv. Spara istället i PNG eller något av alla dem Photoshopformat som finns tillgängliga.
Puz hun.

RSS 2.0